Skip Navigation LinksVelkommen >> Nyhedsarkiv
23. marts 2022
Embla Danmark er ophørt som momsregistreret firma
Pga. lav omsætning og underskud, ophører Embla Danmark som firma. Support af løbende betalt medlemskaber fortsættes indtil videre af Leif privat, gennem brugerklubben Dansk Familiehistorie.


1. marts 2022
Vores programerere af denne server er ukrainere i LVIV
Vores tanker går til Ukraine, hvor de specialister bor, der programerede denne server og Embla's sider. There are probably not many Russians or Ukrainians reading this page, but its timely for us to condemn the Russian barbaric invation and actions in Ukraine.


2. december 2021
Der modtages ikke længere medlemsbetalinger.
Medlemsbetalinger til Dansk Familiehistorie modtages ikke længere på Embla's hidtidige konto.


7. september 2015
Har du ny ny adresse, e-mail osv?
Dersom dine personlige oplysninger ændres, får vi problemer med at kontakte dig. Det kan du klare ved at logge ind på embla.dk og under Min profil -> Personlig information, ændre dem. Så ryger de automatisk ind i vores medlemssystem. Det er bedre end telefonisk, da der så nemt kunne opstå stavefejl.


13. februar 2014
Landsbyhistorier samles
Nogle ildsjæle, har taget initiativ til at samle danske landsbyhistorier på et websted. Man kan søge på landsby. Måske er din der? Eller den kan komme det med din indsats?

Læs mere...

12. november 2013
Finde en matrikel
På denne hjemmeside kan man se hvor folk rent faktisk har boet, på hvilken matrikelnummer, hvis man kender adressen. Der er også et historisk matriklekort.

Læs mere...

1. oktober 2012
Embla v9 brugerhåndbog
Jeg vil gerne slå et slag for Brugerhåndbogen- Skærmhjælpen i Embla v9, da jeg har brugt rigtigt mange timer på at skrive den - til jer... Brugerhåndbogen er blevet for stor til papir. Til gengæld så medfølger den med programmet, og kan åbnes ved at klikke på det grønne ikon med spørgsmålstegn oppe i højre hjørne, og så vælge Skærmhjælp. Den er nu helt up to date med v9, og vises i html format, dvs. i Firefox eller InternetExplorer e.l. Dette betyder at man også, når den er åben kan lægge den ind som bogmærke i Firefox eller IE, så man kan åbne den direkte uden gå vejen om Embla. Det kan f.eks. være en god ide at have gjort forinden, hvis man har problemer med sit familietræ, og vil læse om mulighederne inden programmet går i gang med tester osv. af det sidst åbnede træ. Brugerhåndbogen kan også læses online her: http://www.embla.dk/help/onlinehelp

Læs mere...

29. maj 2012
Begivenhedslisten - Vis kun Hovedbegivenheder
Nogle gange studser vi over, hvorfor et eller andet ikke vises på en liste eller andre i programmet. Nogle detaljer, som bruges sjældent er ofte skjult i brugerfladerne for oversigtens og ordenens skyld. Mange gange kan man dog udvide visningen til at vise måske det hele ved at lave nogle få klik i Programindstillinger. De findes i Værkstøj menuen. Der, under system, findes bl.a. flueben sat for "Vis kun hovedbegivenheder". Ved at fjerne fluebenet og klikke OK, vises pludseligt alle begivenheder i Begivenhedslisten ude til højre, f.eks. voksendåb, som ikke rangerer som hovedbegivenhed.


7. februar 2012
Danske Demografisk Database
Dansk Dataarkiv under Statens arkiver, har samlet en række online- søgebare historiske data i Dansk Demografisk Database. Det er optegnelser som Folketællinger, Udvandrede, Indvandrede, Kirkebøger, Oeders Eftr. 1771, Nygårds sedler, Skifteprotokoller, Dansk Ostindiske Personalia, Dannebrogsmænd og St. Croix

Læs mere...

4. maj 2011
Norsk Historisk befolkningsregister
Der er godt nyt til dem der har slægtsgrene i Norge, noget som gelder stort set alle danskere, grundet rigtsfællesskabet indtil 1814, dersom man altså bare går langt nok tilbage i slægtsforskningen.

Læs mere...

14. marts 2011
Nøgle til hurtig og god support: Fyldestgørende oplysninger
For at gøre det nemmere for supportmedarbejderen at hjælpe dig hurtigt, er det vigtigt at han får nøjaktige og fyldestgørende oplysninger, med det samme. Gerne trin for trin. Et godt eksempel kunne være: "Jeg bruger dansk Windows 7, Embla Dansk udgave er v8.0.200. Når jeg står i personskemaet og indtaster Peder Pedal i navnefeltet og 10.03.59 i dato for fødsel og skifter felt sker dette: God beskrivelse af fejlresultat." Et computer program som Embla er systematisk og logisk býgget op. Derfor er det vigtigt, for at kunne pejle sig ind, at have en nøjaktig beskrivelse af sceneriet. Ellers kan det godt gå nogle beskeder frem og tilbage, med at vi spørger os ind til problemet, før vi forstår hvad og hvor det sker, og så skal vi endelig til at finde ud af hvorfor, og hvad der kan gøres. Og så kan hvem som helst af jer miste tålmodigheden. Så husk: Prøv at gøre det nemmere for os at forstå, ved at beskrive systematisk og nøjaktigt fra start af. Og skriv i brugerstøttemodulet på hjemmesiden, ikke i e-mails.


10. februar 2011
Mail fra forumet kunne ikke slåes fra.
Vi arbejder på en løsning, så man ikke får uønsket mail fra forumet. Mail fra Embla forumet skulle kunne slåes fra dersom man ikke ønsker dem: Log ind på www.embla.dk Min profil >> Min Profil >> Internet Tag fluebenet væk fra: Jeg ønsker at modtage alle indlæg der postes i forumet som e-post


8. december 2010
Slægt i Norge?
Der er godt nyt, for dem som havde slægt i Norge for omkring 100 år siden. Den 1. december er det 100 år siden folketællingen for 1910 ble gennemført i Norge. Tavshedspligten på 100 år er dermed over, og Digitalarkivet har lagt ud endnu en gavepakke til historikere og slægtsforskere.

Læs mere...

7. december 2010
Nummersystemer i Embla Familie og Slægt
I et slægtsprogram er der mange nummersystemer at holde orden på. Nogle hedder Ahnentafel, ID-nummer, Strandonitz eller simpelt hen ane-nummer. I denne artikkel ser vi lidt nærmere på de forskjellige nummersystemer som vi har i Embla Familie og Slægt.

Læs mere...

18. november 2010
Museklik i Embla
En mus kan gøre mange forvirret, specielt dersom man er nybegynder og måske ingen ørn indenfor PC-brug. Jeg skriver derfor denne artikkel for at hjælpe dem som har brug for det, i gang med at bruge musens muligheder i Embla. Står man, som f.eks. på billedets højre side, med stednavnelisten åben, kan man på et stednavn i listen, bruge musen på 3 forskellige måder, som afspejler principperne for brugen i Embla:                              * Klik (venstre musetaste) betyder MARKERE og se mere information i informationsfeltet - helt i bunden af personlisten.                                                          * Dobbeltklik (venstre) betyder ANVENDE og sætte personen i centrum i valgte hovedpanel.                                                   * Højreklik betyder REDIGERE. Vælger man som på billedet at HØJREKLIKKE på et stednavnelisten, åbner stednavnet sig altså, i hovedvinduets STEDNAVNE- panel. Så kan man der evt. ændre i oplysningerne for stedet, og hvordan det skal vises.                            * Træk og slip en person fra personlisten til nøglefelt i hovedpanelet for at tildele ny rolle. Personer må ikke oprettes to gange, men blot gives nye roller i forhold til andre (far, bror, ægtefælle, osv.).


8. juni 2010
Slægts og gårdbøger
Vi fortsætter vores serie af artikler om slægts og gårdbøger og publikation. Google giver os f.eks mulighed for at søge og finde eksempler til inspiration. Hjemmesiden: http://www.kragh.biz/html/slaegtsboger.html giver eksempler på både ældre og nyere net-publicerede slægtsbøger. Som vi kan se, gør de sig ofte bedst og bliver mere intressante, når der er billeder af personerne. Flere af rapporterne i Embla giver mulighed for dette, eller noget der virker meget imødekommende: Grafiske fremstillinger, som giver en meget god oversigt over sammenhængene i familien. Der er også en hjemmesidegenerator i rapportoversigten, som direkte og uden omveje, laver en dekorativ og oversigtelig hjemmeside af slægtstræet, med menuer og sammenhængen indebygget. Et godt alternativ hvis man ikke selv kan eller ønsker at lave hjemmesiderne. Kan man selv lave hjemmesiden, er pdf også et alternativ til selve bogen, da det er meget egnet til både Internet, samt udskrift og mangfoldiggørelse i papirform. Embla Danmark kan også, mod betaling være behjælpelig med kreation af hjemmeside design og menuer, og også mere avancerede funktioner på siderne.

Læs mere...

3. juni 2010
Overvejelser ved at udgive slægtsbøger.
Vores slægtsprogram giver mulighed for at publicere dit slægtstræ eller gårdshistorie, enten som rapport i trykt form eller elektronisk form, som dokument eller hjemmeside, og mange slægter med lange traditioner for slægtstævner og bred kontakt med hinanden har udgivet flotte slægtsbøger i årevis. Der er dog nogle overvejelser af både etisk, juridisk og praktisk art, man bør gøre sig først.

Læs mere...

20. april 2010
Forkert visning af Embla i Windows pga. for stor skriftstørrelse opsat i Windows
Windows må være sat op normalt for at kunne bruge Embla Familie og Slægt. På nogle PC'er er skriftstørrelsen i Windows sat op med stor skrift, og dermed bliver slægtsprogrammet vist forkert på skærmen. I denne artikel viser vi hvordan Windows indstilles til standard skriftstørrelse, sådan at slægtsprogrammet vises rigtigt. Der er flere computere der bliver solgt med unormalt stor skrift sat op i Windows. Dette er ikke standard og gør at slægtsprogrammet ikke vises korrekt på skærmen. Det som er tydeligst er at der kun vises noget af hurtiglisterne i højre side af skærmen, eller at de mangler helt. Felter og bokse ligger delvis ovenpå hinanden, og det ser i grunden ikke særligt pent ud. Se billedet nedenunder.

Læs mere...

20. april 2010
Udskrift af PDF-filer
I Embla Familie og Slægt kan alle rapporter publiceres til det universelle PDF-format. Men i Vista og Windows7 kan billeder forsvinde. Her viser vi hvordan du kan omgå dette problem og alligevel lave PDF-filer med billeder uanset Windows version.

Læs mere...

2. februar 2010
Embla Familie og Slægt v8.01.140 er nu godkendt for Windows 7
Embla er det eneste slægtsprogram der er godkendt af Microsoft til Windows 7 med tilhørende logo

Læs mere...

6. januar 2010
Opdater Embla - Metode 2
Er du registereret som medlem har du fået en velkomst e-mail. Du kan checke status for dit medlemskab i Juvelpanelet. Men inden skal dine navn og e-mail være sat korrekt op i Værktøjmenuen, Brugernavn og Indstillinger for Internet. Når dette er på plads en gang for alle, og der er en ny opdatering, skal du logge ind på dine medlemsider på nettet, og hente dit nye serienummer for installationen. Dette skal bruges under opgraderingen. Selve opgraderingen foregår ved at du klikker på menu punktet til højre for her: "V8.0.140". Programmet må være lukket under selve installationsprocessen. Og så kommer det vigtigste: Tag backup af dit familetræ inden en sådan ændring. Lykke til med ny version. Har du problemer med dette, så brug endelig Brugerstøttemuligheden fra dine medlemssider, så skal vi forsøge at hjælpe dig.


6. januar 2010
Opdatere Embla fra Juvelpanelet eller Startmenuen. Metode 1
Opdatering af Embla kan foretages inde fra Juvel-panelet eller fra Windows startmenu. Dette er den hurtigste måde at opdatere fra v8.0.7x til 8.0.xx, og vi anbefaler at hvis man endnu ikke har gjort det fra websiden, at gøre det med det samme. Opdateringen tjekker her automatisk medlemskabet, og om du allerede har sidste nye version, og man behøver derfor ikke finde sit serienummer frem inden man går igang. Men du skal have udfyldt dit Navn og E-mail korrekt forinden i Programindstillinger, og lade Juvelen tjekke status for medlemskabet. Husk også alltid at lukke programmet. Og tage backup af dit Familietræ inden opdateringen, for en sikkerheds skyld. VH Leif


28. august 2009
Brugerhåndbogen
Brugerhåndbogen i Embla kaldes skærmhjælp. Ikke fordi den ikke kan printes ud, men det er rigtigt mange sider. Den findes i menuen hjælp i Embla programmet. I Norge er man gået over til at lave en online Wiki som afløser for skærmhjælpen over tid. Medlemmerne i Norsk Familiehistorie bidrager med kapitler i Wikien, som er noget nemmere at opdatere på den måde. Dette kunne også være en løsning i Danmark, hvis nogen af vores medlemmer kunne tænke sig at bidrage med kapitler om emner i Embla, hvor de er stærke og kan formidle dette til andre på en forståelig og i et enkelt sprog. Lad høre fra jer med en e-mail, så kan vi sammen påbegynde dette arbejde, som har større fremtids perspektiv, end de meget omfattende hjælpefiler, som dermed er meget tunge at holde opdaterede.

Læs mere...

28. august 2009
Lokalgrupper
Der er nogle steder i landet efterhånden en del brugere af Embla, og dermed grundlag for at danne lokalgrupper af Dansk familiehistorie, hvor man kan støtte hinanden i slægtsforskningen og brug af programmet. Vores hjemmeside er forberedt til administration af lokalgrupper og møder, dog med lidt ekstra programmeringsarbejde og tilpasning endnu. Hvis nogle af vores medlemmer kunne tænke sig at være kontaktperson i lokalområdet, så henvend jer til mig med en e-mail. Så vil vi gerne sætte gang i dette arbejde.


27. april 2009
Import af WinFamily v6
Embla Familie og Slægt kan læse filer fra alle slægtsprogrammer, som følger GEDCOM-standarden. Desværre er det sådan, at ikke alle slægtsprogrammer følger GEDCOM-standarden lige godt. Dette kan skabe store problemer ved overførsel af familieinformation til andre slægtsprogrammer - sådan er det med slægtsprogrammet WinFamily v6. I skrivende stund har foreningen DIS-Norge en advarsel på sine hjemmesider for brug af slægtsprogrammet WinFamily v6. Grunden er at programmet ikke laver gode Gedcom-filer, og dermed kan det være vanskeligt at overføre al slægtsinformation til andre slægtsprogrammer - som for eksempel Embla Familie og Slægt. Nu har vi gjort det muligt at kopiere al slægtsinformation fra WinFamily v6 og over i Embla Familie og Slægt uden at bruge Gedcom. Efter importen har du et familietræ i WinFamily v6 og det samme familietræ i Embla Familie og Slægt. Intet bliver ødelagt eller slettet i WinFamily v6. Embla Familie og Slægt er det eneste slægtsprogram, som kan importere databasen/familietræet fra WinFamily v6 direkte og redde al din familieinformation.

Læs mere...

19. april 2009
Brugerstøtte
Brugerstøtte foregår via Brugerstøtte i menuen til højre. Dette system skal bruges, og ikke e-mail. Systemet er lavet for at gøre det nemmere for mig at holde styr på sagerne og de svar vi giver. Skulle vi bruge e-mail, ville det nemmt drukne blandt en masse andet e-mail, og hurtigt blive uoverskueligt at gå frem og tilbage i rækkefølgen. Så derfor support spørgsmål på e-mail vil ikke blive besvaret, men blot blive henvist til at bruge Brugerstøtte-systemet, hvor vi kan holde ordentlig styr på sagerne, med svar og spørgsmål i god rækkefølge og orden.

Læs mere...

16. april 2009
Sådan tager du backup
Alle kan tage en backup af familietræet enten med eller uden multimedia til din egen harddisk. Dette gøres fra filmenuen i Embla programmet. Multimedia dækker over om du har billeder, video, og lydfiler i programmet med i backupfilen eller ej. Filen lagrer sig som en zip-fil, lokalt på din harddisk. Den vil så findes i fil-menuen igen, hvor navnet starter med Restore-. For at gendanne familietræet fra backupfilen kliker du blot på den. Vær opmærksom på at du ikke kan gendanne til et træ med et andet navn end det originale. Har du ændret navn,eller indlæst et andet træ, som du vil overskrive med backupfilen, må træets navn først ændres til det tilsvarende i backup filen (Det som står mellem "Restore_" og "_" i filnavnet). Det er navnet som det familietræ havde, som backupfilen blev lavet fra. Medlemmer, som har betalt og har modtaget velkomst e-mailen, kan også tage backup til Internetttet. Så vil der dannes en zip-fil som lægges op på Embla Danmarks Webserver. Der vil på samme måde kunne gendannes fra denne fra Filmenuen, med samme begrænsninger og muligheder, som ved lokal backup. Fordelen er bare den, at hvis du skifter computer, eller den gå i stykker, så har du en backup til dit møjsommelige arbejde, som du kan hente ned igen. Filerne fra Internet- backup kan også ses, hentes og slettes på dine medlemsider.


14. april 2009
Medlemsartikler
Hvis et medlem gerne vil skrive en artikkel, gerne med et billede, omkring noget spænnende de har på hjertet indenfor slægtsforskning, som kan have interesse for andre, så henvend jer til embla@embla.dk. Jeg vil så fungere som readaktør. VH Leif Søg  
   
  Nybegynder
  Familie og Slægt v9
  Genial oversigt
  Billeder
  Rapporter
  Gårdhistorie
  Brugerstøtte
-
-
-
-
-
Copyright © 1992 - 2013 Embla Danmark                              Personbeskyttelseserklæring